Elnökség
Bacsurné Nagy Ildikó egyházmegyei felügyelő

Bacsurné Nagy Ildikó Erika pedagógus, középiskolai tanár vagyok.

1972. március 21-én születtem Orosházán. Felmenőim apai ágon katolikusok, anyai ágon evangélikus földművesek voltak, édesanyám pedig pedagógus.

Középiskolámat Orosházán végeztem a Táncsics Mihály Gimnáziumban. Első diplomámat 1994-ben szereztem a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán általános iskolai tanárként. Férjemmel, aki szintén pedagógus, 1995-ben kötöttünk házasságot, Ribár János adott össze bennünket. Három leánygyermekkel áldott meg minket az Isten. (1998, 2001, 2011)

1994 óta dolgozom az orosházi Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumban. 2004-ben angol szakos bölcsész- és tanár végzettséget szereztem. Iskolánk evangélikus fenntartásba kerülése óta igazgatótanács tag vagyok. 2013-ban a SZTE-JGYPK-n közoktatásvezetői, majd 2021-ben a Kodolányi Egyetemen mentorpedagógusi szakvizsgát szereztem. 2015-ben lettem mesterpedagógus, szakértő, mely feladatom révén gyakran megfordulok a békés megyei evangélikus oktatási intézményekben is. 2020-tól az EPSZTI (Evangélikus Pedagógiai és Szakmai Szolgáltató Intézet) tantárgygondozójaként is tevékenykedem idegen-és nemzetiségi nyelvek területen.

Az orosházi gyülekezetben több cikluson keresztül képviselőtestületi tag voltam és közel tíz évig a Sámuel-csoport tagjaként a gyermek istentiszteletekben és táboroztatásban segítettem a lelkészeink munkáját. A gyülekezetünk Márta-köréhez 2018-ban csatlakoztam és azóta is örömmel veszek részt a közös munkában. 2020-21-ben elvégeztem az első szakirányú gyülekezetimunkatárs-képzést ifjúsági munka szakterületen. Az utóbbi időben főleg a középiskolás korosztállyal foglalkozom. Jelenleg presbiter vagyok az orosházi gyülekezetben.

2024. május 18-án iktattak be egyházmegyei felügyelői tisztségembe. Krisztusra tekintve, hittel, reménnyel és szeretettel indulok neki ennek a szolgálatnak. Hiszem, hogy „más alapot senki sem vethet a meglévőn kívül, amely Jézus Krisztus”(1Kor 3,11) remélem, hogy méltó módon, hasznosan tudom segíteni a közös munkát; s azon leszek, hogy ez szeretetben menjen végbe.

Erős vár a mi Istenünk!